witlofsalade met appel, rode ui en rozijnen

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-07-2000

Witlofsalade Met appel,ui en rozijnen!
Lekker,en snel klaar!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
4 struikjes witlof,
1 middelgrote winterwortel,
1 rode ui,
2 groene appels(granndy smith)
Sap van ? citroen,
2 eetl. rozijnen,
100 g, geroosterde cashwnoten.

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een grote kom!

Voorbereiding

Snijd de witlofstruikjes in stukken van ca. 2 cm breed en verwijder de harde kern.
Rasp de geschrapte wortel grof.
Snipper de ui.
Was de appels en steek er met een appelboor de klokhuizen uit.
Snijd de halve appels in dunne plakjes,haal ze door water met citroensap en laat ze uitlekken.
Roer voor de dressing de mayonaise,de yoghurt en de tomatenketchup met wat zout en peper door elkaar.

Bereidingswijze

Doe de appelpartjes met de wortel,de ui en het witlof in een grote kom.
Voeg de rozijnen toe.
Schep de dressing door de salade en verdeel over de bordjes,bestrooi met de cashewnoten.

P/P:
eiwit 5 g,15 g,vet,14 g, kh/14 g,kcal(kj)211(886).

Serveertip

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten