Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Saus
  6. Reebiefstuk met rode saus

Reebiefstuk met rode saus

Door: harmony

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-07-2000

Ingrediënten 2 personen


1 reebiefstuk van 3 a 4 ons, 1/2 glas rode wijn, 1/2 glas port,scheutje gembersiroop, 1 ons ontbijtspek in reepjes, 1 tl tomatenpuree, verse kervel, tijm naar smaak, 1 laurier, 2 fijngesnipperde sjalotten, 1 el bramenjam, 1 el mango chutney, snufje 4-kruidenpoeder, bindmiddel voor de saus


Verder heb je nodig


Voorverwarmde oven op 150C, om de biefstuk enkele minuten op temperatuur te houden.


Neem er een goed glas rode wijn bij!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ontbijtspek beetje knapperig bakken, toevoegen: port, wijn, gembersiroop, tomatenpuree, kruiden, jam, mangochutney.Lekker laten pruttelen tot alles wat ingekookt is, evt. wat bindmiddel toevoegen. Biefstuk met peper bestrooien, in goed hete boter braden, wel even wat langer dan gewone biefstuk. In schuine tranches snijden en onder alufolie nog even in de oven doorwarmen.

Serveertip

Gebruik altijd voorverwarmde borden, dan heb je langer en meer plezier van je eten.
Lekker met aardappel/knolselderijpuree, gewokte courgette/broccoli of gewoon snijboontjes



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harmony
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top