Chocolade Marquise

  • Frans, Banket
  • 20-30 min.

Marquise au chocolat, zeer oud klassiek recept, van moeder op dochter doorgegeven en dertig jaar geheimgehouden door meesterkok Ginette Delaive, Commandeur des Cordons-Bleus de France. Probeer deze ongebakken taart eens, uw gasten zullen echt genieten, zeker met een glas sprankelende rose champagne erbij. Dit is het absoluut favoriete dessert van mijn kinderen, ik moet hem altijd maar opnieuw maken, zelfs voor bij hen thuis als ze gasten hebben. Ik maak hem in een kom met ronde bodem, zodat hij er mooi rond uitkomt, daarom heet hij bij ons dan ook de Bollekensbom

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
250 gr zwarte chocolade - 250 gr zachte boter - 6 eieren - 350 gr dikke room - 15 lepelkoekjes (Boudoir) - 1/2 glas eau de vie van mirabellen - 10 cl suikersiroop (sirop de sucre de canne, in flessen uit de supermarkt) - 1 el melk - 2 el griessuiker
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Een pakje roomboter uit de koelkast halen en zacht laten worden op kamertemperatuur

Bereidingswijze

Maak de chocolade fijn met een grove kaasrasp of in de keukenmachine. Laat de chocolade smelten met het beetje melk au bain-marie of in de microgolf (1 min op volle kracht, uithalen en goed omroeren, nog 1/2 minuut indien nodig en terug omroeren). Giet de gesmolten chocolade in een kom en laat afkoelen maar niet opstijven, roer af en toe om. Splits de eieren en klop de eierdooier krachtig door de chocolade. Voeg de zachte boter toe en meng. Voeg de dikke room toe en meng terug alles krachtig door elkaar tot een homogene massa. Klop de eiwitten tot stijve sneeuw en meng deze voorzichtig met een spatel door het chocolademengsel. Roer de mirabellenalcohol door de suikersiroop en doop er een voor een de lepelkoekjes in. Plak de koekjes tegen elkaar en tegen de wand van de vorm (zie foto) en vul aan met het chocolademengsel. Zet minsten 3 uur, maar veel beter een hele nacht in de koelkast.

Serveertip

Keer de vorm om op een serveerschotel en overgiet met Engelse room, versier eventueel met suiker of chocoladebloempjes of -blaadjes.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bonbolleken avatar
bonbolleken

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten