1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gepofte aardappelen

Gepofte aardappelen

Door: goliath

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-07-2000

Ingrediënten 8 personen


8 grote of 16 kleine aardappelen
- 250 gr kruidenboter
- olie
- zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de aardappelen onder stromend koud water, borstel ze af en droog ze.
Snijd de aardappelen op de vlakke kant kruislings in en wrijf ze in met zout.
Vet per aadrappel een stuk folie in met olie.
Verpak de aadrappel in de folie.
Legde verpakte aardappelen op de barbecue en laat ze in ongeveer 40 min; grote aardappelen in 50 min; gaar worden.
Keer de aardappelen tijdens het grillen een paar keer met de grilltang om.
Neem de gare aardappels van het vuur, scheur voorzichtig de folie open en leg op elke aardappel een stukje kruidenboter.
De aardappelen worden uit de schil gegeten.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goliath
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top