1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pesto
  5. pesto

pesto

Door: orphan

  • Italiaans, Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-07-2000

Ingrediënten 6 personen


Bosje basilicum (ong. 2 kopjes) , 2 knoflooktenen, 3 el pijnboompitten, 3 el geraspte parmezaanse kaas, 2 el pecorino, 3 el olijfolie, snufje grof zout


Verder heb je nodig


Vijzel en/of keukenmachine


De authentieke Ligurische basilicum saus. In oude recepten is er sprake van dat er behalve olijfolie ook boter wordt toegevoegd en dit blijkt nog steeds in sommige plaatsen van Italie te worden gedaan. Het is dan romiger van smaak. Ook zijn er variaties met, behalve pijnboompitten, ook walnoten.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwijder de stelen en hak de basilicum zeer fijn, verwijder harde delen van knoflooktenen

Bereidingswijze

Met de hand is de beste manier. De reden daarvoor is dat de saus beter van consistentie is en blijft, minder gaat uitlopen. Neem de vijzel en wrijf de knoflooktenen met het zout tot een papje, voeg de pijnboompitten er beetje bij beetje bij en stamp tot moes. Dan basilicum beetje bij beetje toevoegen onder voortdurend wrijven en roeren tot het een pasta wordt. Voeg de geraspte kaas er met een lepel bij (niet meer stampen) en dan de olijfolie.
Degenen die het met de Keukenmachine willen maken gaan gerust hun gang: Alles in de keukenmachine doen, BEHALVE de kaas. Deze daarna aan de pasta toevoegen.

Serveertip

Bij de pasta, in de Ministrone, Over de vleeswaren of kaas op een (Italiaans) broodje, enz., enz. Zo, na deze archaische versie kan er naar hartelust geexperimenteerd worden met bijv. gedroogde tomaten.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top