Spies Van Grote Garnalen En Zalm

  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-07-2000

Zalm:Koning der Vissen wordt hij genoemd. Een levend mysterie in zoet en zout water. Sinds mensenheugenis beschouwd als een exclusieve delicatesse. De zalm is de laatste jaren bijzonder populair geworden. Dat komt doordat de zalm een luxe uitstraling heeft en toch heel betaalbaar is. Gamba`s:Gamba is een veel gebruikte naam voor een grote groep garnalen uit een familie, de zogenaamde pene?de garnalen. Een garnaal is een schaaldier dat behoort tot de kreeftachtigen. Hierdoor ontstaat vaak verwarring in de benamingen 'scampi' en 'gamba'. Voor de duidelijkheid: een gamba is een grote garnaal en een scampi is een kleine kreeft. Wanneer ze als losse staarten worden verkocht is het verschil moeilijk te zien. De gamba wordt ook wel reuzegarnaal of Chinese garnaal genoemd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g zalmfilet
12 rauwe ongepelde gamba?s
2 rode paprika?s
1 kleine ui
1/2 komkommer
2 eetlepels citroensap
slaolie
2 eetlepels fijngeknipte basilicum
zout, peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika?s en verwijder de zaadlijsten. Pel de ui. Hak de paprika, de ui en de komkommer zeer fijn. Meng de fijngehakte paprika en komkommer met het citroensap, 2 eetlepels slaolie en het basilicum. Voeg zout en peper naar smaak toe. Spoel de zalmfilets en de gamba?s af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de zalmfilet in 16 blokjes. Rijg de stukjes zalm en de garnalen om en om aan 4 lange spiezen. Bestrijk de spiezen en een heet grillrooster met wat olie. Leg de spiezen op het rooster en laat ze onder de grill of boven de hete barbecue in ca. 6 minuten gaar worden. Tussentijds 1 maal keren. Bestrooi de spiezen met zout en peper. Geef de paprika-komkommer salsa er apart bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten