Engelse goudsbloempudding

  • Engels, Nagerecht
  • > 120 min.

De vroegste recepten voor deze pudding komen al voor in manuscripten uit de 14e eeuw. Onderstaand recept komt uit Sussex. Bloemen waren in de middeleeuwen vanwege hun smaak en kleur een vanzelfsprekend element bij het koken. Serveer de schitterend oranjekleurige goudsbloempudding zeer warm, met een overvloed aan dikke room.

Deel dit recept

Ingrediënten
25 g bloemblaadjes van de goudsbloem, 120 g niervet in brokjes, 4 el heldere honing, 60 g suiker, de korst van een groot knapperig wittebrood (of stokbrood) (ongeveer 240 gram, fijn geraspt), 300 ml melk
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Hak de bloemblaadjes fijn, maar bewaar er een paar ter decoratie.

Bereidingswijze

Meng alle bestanddelen behalve de melk grondig en voeg net genoeg melk toe om te binden. Doe de pudding in een flink beboterde kom en dek hem strak af met folie.
Zet de kom in een pan met kokend water; het water moet tot halverwege de zijkant komen. Laat 3 uren stomen en let op dat het water niet van de kook raakt. Vul het kokende water zo nu en dan aan.
Neem de kom van de pan en strooi de rest van de goudsbloemblaadjes over de pudding.

Serveertip

Serveren met dikke (slag)room.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

watdepotschaft avatar
watdepotschaft

Doorsturen

Home Recepten