1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Vlierpannekoeken

Vlierpannekoeken

Door: watdepotschaft

  • , Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-07-2000

Ingrediënten 4 personen


Voor 8 pannekoekjes:125 g bloem, snufje zout, 1 ei, 300 ml melk, 12 vlierbloemschermen, boter, poedersuiker



De verfijnd geurende vlierbloesem maakt van deze pannekoekjes iets exotisch. Serveer ze als nagerecht: warm en bestrooid met poedersuiker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zeef bloem en zout in een kom. Maak een holte in het midden en doe er het ei en de helft van de melk in. Klop het mengsel tot schuim en roer er vervolgens de rest van de melk doorheen.Was de vlierbloemschermen grondig in water met zout. Haal de bloemknoppen eraf en vouw ze in het beslag.Bak dunne pannekoekjes van het beslag en serveer ze warm. Bestrooi ze met poedersuiker.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van watdepotschaft
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top