1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Geitenkaas In Een Jasje.

Geitenkaas In Een Jasje.

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-07-2000

Ingrediënten 3 personen


3 zachte geitenkaasjes, 6 vellen filodeeg, 1/2 zakje geschaafde amandelen, gesmolten boter.
Gemengde sla, 2 tomaten, 1 plak (spaanse) ham van 1/2 cm dik, 5 el lijfolie, 1 1/2 el witte wijnazijn, 1 1/2 el honing, 1 tl citroensap.


Verder heb je nodig


Ovenschaal, boterkwastje.


Heerlijk zomers gerecht op met frisse salade.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Boter smelten, deeg ontdooien en amandelschaafsel roosteren in droge koekenpan, oven voorverwarmen op 200 graden.

Bereidingswijze

Besmeer 3 vellen filodeeg met boter, en leg op elk vel een tweede kruislings, bestrijk die ook met boter. Druk elk kaasje stevig in het amandelschaafsel en plaats hem midden op het deeg. Strooi en nog wat schaafsel over heen en vouw het deeg bovenop dicht tot een soort knapzakje. Plaats dit 10 tot 12 minuten in een oven van 200 graden.
Maak ondertussen de sla met partjes tomaat, stukjes ham en maak in een pannetje de warme dressing van olie, azijn, honing en citroensap. Laat dit iets afkoelen en meng vlak voor serveren pas met de sla.

Serveertip

Lekker met ciabatta met tapenade of pesto.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van linde


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van linde
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top