1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Watergruwel
  6. Watergruwel

Watergruwel

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-07-2000

Ingrediënten 6 personen


6 dl water
snufje zout
50 g vlugkokende gort
75 g rozijnen
75 g krenten
1 kaneelstokje
stukje citroenschil
1 kruidnageltje
1 flesje ongezoete rode-bessensap
100 g suiker
1 eetlepel aardappelmeel



OUD HOLLANDS GERECHT

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het water aan de kook brengen met het zout, de gort, de rozijnen en de krenten. Het kaneelstokje, het citroenschilletje en de kruidnagel toevoegen. Alles ca. 30 minuten zachtjes laten koken. Af en toe roeren. Het bessensap en de suiker erbij roeren en nog even zacht door laten koken tot de suiker is opgelost.
Een papje maken van het aardappelmeel en 2 eetlepels koud water en dit mengsel al roerend bij de kokende watergruwel gieten, zodat het lichtgebonden wordt. Pijpkaneel en citroenschil eruit halen en de watergruwel warm opdienen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rutter


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rutter
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top