Watergruwel

  • Nederlands, Nagerecht
  • > 120 min.

OUD HOLLANDS GERECHT

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
150 g parelgort
3 liter water
150 g krenten
150 g rozijnen
een of meerdere dun afgesneden citroenschilletjes
stukje pijpkaneel
150 g suiker
4 dl bessensap
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Gort wassen en in opgegeven hoeveelheid water een nacht laten weken. Laat de gort in het weekwater de volgende dag 1? uur koken. Voeg het laatste half uur de gewassen krenten en rozijnen met de suiker toe, samen met de citroenschilletjes en de pijpkaneel. Laat het geheel doorkoken tot het enigszins gebonden is. Voeg dan het bessensap toe, verwijder de citroenschilletjes en de pijpkaneel. Proef of de gruwel zoet genoeg is.
De gruwel kan koud of warm gegeten worden.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

rutter avatar
rutter

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten