Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Watergruwel
  6. Watergruwel

Watergruwel

Door: rutter

  • Nederlands, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 03-07-2000

Ingrediënten 6 personen


150 g parelgort
3 liter water
150 g krenten
150 g rozijnen
een of meerdere dun afgesneden citroenschilletjes
stukje pijpkaneel
150 g suiker
4 dl bessensap



OUD HOLLANDS GERECHT

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Gort wassen en in opgegeven hoeveelheid water een nacht laten weken. Laat de gort in het weekwater de volgende dag 1? uur koken. Voeg het laatste half uur de gewassen krenten en rozijnen met de suiker toe, samen met de citroenschilletjes en de pijpkaneel. Laat het geheel doorkoken tot het enigszins gebonden is. Voeg dan het bessensap toe, verwijder de citroenschilletjes en de pijpkaneel. Proef of de gruwel zoet genoeg is.
De gruwel kan koud of warm gegeten worden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rutter
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top