1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Crottin met sla

Crottin met sla

Door: herry

  • Frans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-10-1998

Ingrediënten 4 personen


Twee crottins (Franse geitenkaasjes)
appel(bij voorkeur Granny Smith)
veldsla
appelstroop
Calvados
walnoten
walnotenolie
kruidenazijn
peper
zout


Verder heb je nodig


Grill


Amuse, borrelhapje of voorgerecht van geitenkaas, sla en appel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Sla wassen
appel in fijne julienne snijden (bewaren in water met wat citroensap)
walnoten doppen en verkruimelen (niet te fijn)

Bereidingswijze

Maak een vinaigrette van de kruidenazijn, de walnotenolie, peper en zout. Maak de veldsla hiermee aan. Verwarm twee eetlepels appelstroop en verdun deze met wat Calvados. Laat het mengsel afkoelen.
Verdeel de geitenkaasjes in vier plakken en graniteer deze onder de hete grill. Verdeel de veldsla over vier grote lepels of kleine bordjes. Leg op elk bordje sla een plakje gegratineerde geitenkaas. Schenk er wat appel-Calvadosstroop over.Garneer met de appeljulienne en het walnootkruim.

Serveertip

Als borrelhapje de sla op het laatste moment op toast schikken.
Als voorgerecht e.e.a. in grotere hoeveelheden maken en op groter bord schikken.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van herry
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top