1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Meringue
  5. Meringue

Meringue

  • , Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-07-2000

Ingrediënten


* 2x 4 eiwitten *2x 250 gr. poedersuiker *2x 1 tl. vanille-essence *Vulling: *verse vruchten *6 dl. room *suiker *likeur


Verder heb je nodig


Spuitzak, oven, bakpapier


Heerlijke 'taartmand', naar wens en smaak te vullen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Eiwit van eigeel scheiden

Bereidingswijze

Voor de 1e hoeveelheid schuimdeeg:
Klop de eiwitten schuimig in een kom en klop er vervolgens in kleine hoeveelheden de gezeefde poedersuiker door. Zet de kom au-bain-marie in heet water en klop met de garde tot het mengsel dik is geworden en pieken gaat vormen. Haal de kom van het vuur. Klop de vanille-essence erdoor en blijf kloppen tot het mengsel wat is afgekoeld. Doe het mengsel in een spuitzak met een gewone spuitmond en spuit een dichte (van buiten naar binnen draaiend) cirkel van ca. 18 cm. doorsnede op bakvast papier, als bodem van de mand. Spuit vervolgens 3 hoepels, die dezelfde doorsnede als de cirkel hebben. Bak dit alles ongeveer 1 uur in een zeer lage oven van 50-100 gr.C., tot het schuim stevig aanvoelt (niet bruin laten worden; evt. de oven op een lagere stand en langer laten bakken).
Maak de volgende hoeveelheid schuimdeeg op bovenstaande manier klaar en schep dit in de spuitzak met een roosvormige spuitmond. Stapel de reeds gebakken hoepels op de bodem en vorm zo de mand ('vastplakken' met een dun laagje vers schuimdeeg). Spuit nu van onder naar boven lijnen langs de mand en begin en eindig met een rozetje. Zet de mand in de oven en bak deze tot het nieuw opgespoten schuim stevig aanvoelt. Laat de mand afkoelen. De mand pas vullen vlak voor het serveren, dus eventueel bewaren in een luchtdicht blik.
Voor de vulling de room stijf kloppen met wat suiker en wat likeur (aangepast aan de gebruikte vruchten). Laag voor laag de vruchten en slagroom in de mand leggen. Eindigen met een laag fruit.

Serveertip

Ook erg lekker in combinatie met ijs.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nanoek


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nanoek
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top