Een Pittige Rijstschotel

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-07-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
kip
prei
kidneybonen
mais
paprika
ui
knoflook
roerbakrijst
mix voor roerbakrijst
tacosaus pittig
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak de kip, ui en knoflook gaar, voeg hierna de paprika, mais, prei, kidneybonen toe en op hoog vuur roerbakken. Wanneer de groenten gaar zijn de roerbakmix voor rijst toevoegen. Intussen de rijst 1 minuut laten koken. De rijst kan toegevoegd worden aan de groenten. Even doorroeren en dan het potje tacosaus pittig door alles heenroeren. Het complete mengsel in een ovenschaal scheppen, hierbovenop de tacochips leggen en daarna de geraspte kaar hierover heen. Dan nog 5 minuten in de oven. En lekker smullen maar!

Serveertip

Heerlijk wanneer je op het bord wat sla legt en hierboven op de rijst schept.



Gewoon heerlijk recept voor als je doordeweeks eters krijgt en niet veel tijd hebt. Makkelijk en lekker!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jen58 avatar
jen58 24-07-2000

Wist je dat de achtergronden bij anderen verandert als je jouw recepten in je favorieten zet? Dit kost wel weer meer werk om je eigen pagina weer terug te krijgen. TIP: Geen achtergronden bij je recepten plaatsen!! Groetjes jen58

kookboek_2 avatar
kookboek_2 13-07-2000

een heerlijke schotel die de moeite waard was om uit te proberen 1 ding heb ik veranderd namelijk de roerbak rijst ,heb ik gewone rijst voor genomen en gekookt met koenjit ,[gemalen geelwortel] waardoor de rijst een mooie gele kleur kreeg en die op een bedje van sla geserveerd, oja, geen tabasco maar een lepeltje sambal gebruikt,ed

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten