1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. spitskoolschotel

spitskoolschotel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-07-2000

Ingrediënten 4 personen


1 spitskool van ongeveer 1 kilo
2 bosuitjes
2 eetl.olie
500 gr. mager rundergehakt
zout
peper
mespunt gember poeder
mespunt sambal oelek
1 theel. kerrie
100 ml.bouillon


Verder heb je nodig


Snijplank
mes
wok
vergiet
vork


Kool op een totaal andere manier en toch heel erg lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de spitskool schoon.
Verwijder hiervoor
de buitenste bladeren en snijd de kool in vieren.
Verwijder de stronk en snijd de kool in fijne reepjes.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok of wadjan of in een grote braadpan en bak hierin de gehakt met de bosuitjes rul.
Voeg de kool toe en bak alles omscheppende nog enkele minuten.
Voeg het zout,de peper, het gemberpoeder, de sambal, de kerrie en de bouillon toe en meng alles goed door elkaar.
Leg een deksel op de pan en laat de kool 10 minuten zachtjes stoven.
TIP:
Spitskool is een typische zomerkool.
Kook of stoof deze kool, net als alle andere kolen, zo kort mogelijk.
Door lang koken wordt de kool bitter, het geeft een nare koollucht en de kool wordt bovendien zwaarder verteerbaar.

Serveertip

Lekker met aardappelkroketjes of gebakken aardappelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van betha


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van betha
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top