Appelsalade met gegrilde geitenkaas

  • Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-07-2000

Met vers stokbrood geserveerd een heerlijke lunch voor 2 personen. Als voorgerecht is de hoeveelheid aan de grote kant en geschikt voor 4 personen. Leg dan op elk bord een half geitenkaasje.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Voor de dressing:
3 el olijfolie (extra virgin), 1 el rode wijnazijn, 1 tl grove mosterd, 1 tl verse tijm (gehakt), zout, versgemalen peper
Voor de salade:
ca. 100 g gemengde sla (eikeblad, lollo rosso, radicchio), 2 kleine rode appels, citroensap, 50 g walnoten, 2 ronde geitenkaasjes, olijfolie om te bestrijken, evt. verse tijm om te garneren
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de grill voor.

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten voor de dressing.
Was en droog de slablaadjes en verdeel ze over 2 borden. Was de appels, schil ze niet maar snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in plakken en besprenkel ze met wat citroensap om verkleuren te voorkomen. Verdeel de plakken over de salade. Hak de walnoten grof en strooi ze erover.
Halveer de geitenkaasjes en bestrijk het snijvlak met olijfolie. Plaats de kaasjes onder de hete grill tot de bovenkant net begint te smelten. Leg op elk bordje met salade 2 halve geitenkaasjes en besprenkel het geheel met de dressing.
Bestrooien met versgemalen peper en eventueel garneren met een takje verse tijm.

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 14-01-2002

Ik voeg je recept gaarne toe aan de verzameling geitenkaasrecepten op mijn pagina. Groetjes Astrid

lekkerbekkies avatar
lekkerbekkies 09-12-2001

hallo, hartstikke leuk recept. Ga ik zeker uitproberen. Suggestie voor jou is om eens een witlofsalade met peer te maken en dan hetzelfde te doen met het geitenkaasje als in jouw recept. OOk buitengewoon smakelijk. Ik heb trouwens je recept bij m'n favorieten geplaatst. Groetjes en fijne feestdagen. Rob Sanders.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten