Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Guacamole
  5. Mexicaanse Burger Met Guacamole

Mexicaanse Burger Met Guacamole

Door: miraculeus

  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-07-2000

Ingrediënten 4 personen


Guacamole:
1 middelgrote,rijpe avocado
1 kleine,rijpe tomaat,ontveld en fijngesneden
1 teentje knoflook,uitgeperst
1 el citroensap
1 el fijngehakte,verse koriander

1 el olie
3 thl chili-olie
1 grote ui,fijngesnipperd
500 g mager rundergehakt
?thl chilipoeder
1 thl gemalen komijn
?thl zout
1 kop geraspte cheddar
? kop olie (extra)
4 tortillas gehalveerd
10 blaadjes sla in reepjes
1 tomaat in dunne plakjes
? kop tomatensalsa(uit fles)



Een heerlijke,aparte hamburger.
Lekker op een verjaardag,party of een makkelijke zondag

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor de guacamole:
Avocado halveren en pit verwijderen.
Schillen,het vruchtvlees in een kom doen en met een vork fijnprakken.
Tomaat,knoflook,ui,citroensap en koriander toevoegen en goed door elkaar roeren.
Even wegzetten.
De olie en chili-olie in een grote pan verhitten.
Ui toevoegen en op een matig vuur 3-4 min. fruiten.
Pan van het vuur halen,en en de ui iets laten afkoelen.
Meng ui,chilipoeder,gehakt,komijn,zout en de helft van de kaas in een schaal.
Goed kneden.
Het mengsel in vier porties verdelen en er ronde schijven van maken.
Verhit de olie weer(voeg eventueel wat extra olie toe)en bak de gehaktschijven aan beide kanten 3-4 min tot ze bruin en doorbakken zijn.
Intussen in een pan olie verhitten.
1 eetl kaas op een helft van elk stuk tortilla strooien;de tortillas dubbelvouwen en aandrukken,
Aan beide kanten goudbruin bakken.
De tortillas op een bord leggen en 4 ervan beleggen met sla en guacamole.
De niet belegde tortillas erbij serveren



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van miraculeus
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top