Eigengemaakte Pizza

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 03-07-2000

Heerlijke goedbelegde pizza!!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Voor de pizzabodem: 400 gram bloem, 1 zakje gedroogde gist, zout, 2 dl water, 4 el olijfolie
Voor op de pizza: kant en klare saus voor de pizza, paprika, champignons, spekjes, uien en geraspte kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven

Voorbereiding

Voor de pizzabodem: doe de bloem in een schaal en maak een kuiltje in het midden en giet daar de olijfolie en het water in. Vanuit het midden beginnen met kneden totdat het deeg elastisch wordt. Voeg het zout en de gist toe tijdens het kneden. Als het deeg elastisch is het anderhalf uur in de schaal afgedekt met een vochtige doek laten rijzen. Na anderhalf uur het deeg nogmaals kneden en verdelen in twee gelijke stukken.

Voor op de pizza: snijd de kap van de paprika en verwijder de lijsten en pitten, snijd vervolgens in dunne ringen. Snijd de steeltjes van de champignons en snijd de ze in dunne plakjes. Snijd de uien in dunne ringen.

Bereidingswijze

Voor de pizzabodem: de twee stukken met een deegroller goed uitrollen tot een dunne plak van zo'n 25 cm doorsnee. De rand iets opzetten en gaatjes prikken in de bodem (niet vergeten!!)

Voor op de pizza: verdeel de tomatensaus over de bodem en verdeel over de pizza de paprika, uien, champignons en spekjes (je kunt ook salami of ham naar eigen smaak toevoegen) en bestrooi de pizza met de geraspte kaas, nu kan de pizza in de oven!!

Serveertip

Heerlijk met een lekkere Rose!
Waarom dit recept?! Omdat de smaak geweldig is en het is altijd leuk om je eigen Italiaanse kookkunst te tonen!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

magdas avatar
magdas 27-02-2016

Mijn eigengemaakte pizza gaat 12 tot 14 minuten in een voorverwarmde oven van 220 garden. Zout staat wel in de bereiding maar niet in de ingrediëntenlijst. Een theelepel zout moet erin.

magdas avatar
magdas 27-02-2016

Als je een broodbakmachine hebt met een pizzadeegstand, maak je geweldig pizzadeeg ermee

robfreijer avatar
robfreijer 18-05-2014

als je dan ook de saus noog zelf maakt dan is hij echt lekker

henrilevison avatar
henrilevison 07-05-2014

Ik zorg er altijd voor dat mijn zelfgemaakte pizza ± 2/3 mm dik is (ongeacht de doorsnede). Ik doe mijn pizza's ±10/15 min. in een warme oven (maximum). Zodra de kaas iest gebruind is en het deeg ook lichtbruin is, is de pizza klaar. Vergeet vooral niet zout aan het deeg toe te voegen.

fiederels avatar
fiederels 12-01-2012

Kan niet ontdekken hoelang de pizza in de oven moet en hoelang. grtz.

gewoonjeanette avatar
gewoonjeanette 22-01-2011

hoe lang moet de pizza in de oven? en op welke temperatuur?

dinekeruit avatar
dinekeruit 29-07-2010

Dit is een geweldige pizzabodem, ik doe er alleen wat extra olie en italiaanse kruiden door.

bolletje-wol avatar
bolletje-wol 26-08-2002

Lang gezocht naar een goede recept voor een pizza bodem die leek op degene die ik kwijt ben geraakt. Dank je wel ervoor.

irisooms avatar
irisooms 10-12-2000

Overheeeeeeeeerlijk lijkt dit recept mij!!! Ik moet namelijk een recept voor school hebben en dit is perfect!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten