Eenpansgerecht met Grieks tintje

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Eenpansgerecht met Grieks tintje

    Eenpansgerecht met Grieks tintje

    Eenpansgerecht met Grieks tintje

Bij ons is het altijd smullen geblazen als dit gerecht op tafel komt! Makkelijk te bereiden eenpansgerecht, dat ook zonder vlees heerlijk smaakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
400 g varkensvleesreepjes (met gyroskruiden gekruid), 600 g aardappelen, 2 uien, 2 kleine courgettes, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 500 g tomaten, 1 dl olijfolie, 1 tl gedroogde oregano, versgemalen zwarte peper, zout, 1.1/2-2 dl kippenbouillon, 1 el fijngehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 620,98 kcal
Koolhydraten 43,57 g
Eiwitten 27,52 g
Vetten 35,63 g

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Pel de uien en snijd ze in partjes. Was de courgettes en snijd ze in dikke plakken. Halveer de paprika's, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Ontvel en ontpit de tomaten.

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak hierin de reepjes varkensvlees rondom aan tot ze mooi bruin zijn. Voeg de stukken ui en de blokjes aardappel toe. Roerbak alles ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens courgette en paprika toe en bak ze even mee. Voeg de stukken tomaat, oregano en peper en zout toe en schenk als laatste de bouillon in de pan. Breng de inhoud aan de kook, draai de warmtebron laag en laat alles in ongeveer 20-25 minuten gaar worden. Roer zo nu en dan voorzichtig in de pan.
Voor het opdienen bestrooien met de peterselie en nog eens extra kruiden met versgemalen zwarte peper.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

annabee avatar

Doorsturen

Home Recepten