
400 g varkensvleesreepjes (met gyroskruiden gekruid), 600 g aardappelen, 2 uien, 2 kleine courgettes, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 500 g tomaten, 1 dl olijfolie, 1 tl gedroogde oregano, versgemalen zwarte peper, zout, 1.1/2-2 dl kippenbouillon, 1 el fijngehakte peterselie
Bij ons is het altijd smullen geblazen als dit gerecht op tafel komt! Makkelijk te bereiden eenpansgerecht, dat ook zonder vlees heerlijk smaakt.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Pel de uien en snijd ze in partjes. Was de courgettes en snijd ze in dikke plakken. Halveer de paprika's, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Ontvel en ontpit de tomaten.
Verhit de olie en bak hierin de reepjes varkensvlees rondom aan tot ze mooi bruin zijn. Voeg de stukken ui en de blokjes aardappel toe. Roerbak alles ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens courgette en paprika toe en bak ze even mee. Voeg de stukken tomaat, oregano en peper en zout toe en schenk als laatste de bouillon in de pan. Breng de inhoud aan de kook, draai de warmtebron laag en laat alles in ongeveer 20-25 minuten gaar worden. Roer zo nu en dan voorzichtig in de pan.Voor het opdienen bestrooien met de peterselie en nog eens extra kruiden met versgemalen zwarte peper.
eelyza1 25-10-2015
Heerlijk recept ! Zal ik zeker nog eens maken.
mobiel_1412950111 31-10-2014
Was heel lekker, even een fotootje erbij geplaatst.
enjoyceke 04-03-2014
Lijkt veel op een gerecht wat mijn peetoom wel eens maakte. Ga het zeker eens proberen.
adeline43 03-12-2012
Hoi, neem je recept graag mee.Bedankt, groetjes Adeline
willemvanwaas 03-12-2012
Lijkt me lekker, als je het nog Griekser wilt, kun je er wat geld bij laten verdampen, dat doen ze in Griekenland ook veel