Eenpansgerecht met Grieks tintje

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-07-2000
  • Eenpansgerecht met Grieks tintje

    Eenpansgerecht met Grieks tintje

    Eenpansgerecht met Grieks tintje

Bij ons is het altijd smullen geblazen als dit gerecht op tafel komt! Makkelijk te bereiden eenpansgerecht, dat ook zonder vlees heerlijk smaakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g varkensvleesreepjes (met gyroskruiden gekruid), 600 g aardappelen, 2 uien, 2 kleine courgettes, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 500 g tomaten, 1 dl olijfolie, 1 tl gedroogde oregano, versgemalen zwarte peper, zout, 1.1/2-2 dl kippenbouillon, 1 el fijngehakte peterselie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Pel de uien en snijd ze in partjes. Was de courgettes en snijd ze in dikke plakken. Halveer de paprika's, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Ontvel en ontpit de tomaten.

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak hierin de reepjes varkensvlees rondom aan tot ze mooi bruin zijn. Voeg de stukken ui en de blokjes aardappel toe. Roerbak alles ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens courgette en paprika toe en bak ze even mee. Voeg de stukken tomaat, oregano en peper en zout toe en schenk als laatste de bouillon in de pan. Breng de inhoud aan de kook, draai de warmtebron laag en laat alles in ongeveer 20-25 minuten gaar worden. Roer zo nu en dan voorzichtig in de pan.
Voor het opdienen bestrooien met de peterselie en nog eens extra kruiden met versgemalen zwarte peper.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

bojack85 avatar
bojack85 02-05-2021

Heerlijk!

eelyza1 avatar
eelyza1 25-10-2015

Heerlijk recept ! Zal ik zeker nog eens maken.

mobiel_1412950111 avatar
mobiel_1412950111 31-10-2014

Was heel lekker, even een fotootje erbij geplaatst.

enjoyceke avatar
enjoyceke 04-03-2014

Lijkt veel op een gerecht wat mijn peetoom wel eens maakte. Ga het zeker eens proberen.

adeline43 avatar
adeline43 03-12-2012

Hoi, neem je recept graag mee.Bedankt, groetjes Adeline

willemvanwaas avatar
willemvanwaas 03-12-2012

Lijkt me lekker, als je het nog Griekser wilt, kun je er wat geld bij laten verdampen, dat doen ze in Griekenland ook veel

tineke278 avatar
tineke278 11-11-2012

Vandaag heb ik dit recept voor de derde keer gemaakt, het smaakt elke keer weer heerlijk. Echt een blijvertje. Bedankt voor het lekkere recept.

Kokkie53 avatar
Kokkie53 09-08-2012

Heerlijk!

dinekeruit avatar
dinekeruit 12-04-2011

MMM, dat was heerlijk!

Tobias2 avatar
Tobias2 21-03-2011

Kan ik dit gerecht ook maken in een normale pan? Dus gewoon één waar ik normaal aardappel in kook, en dus niet een speciale baklaag heeft.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten