1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Notenparfait

Notenparfait

  • Frans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-07-2000

Ingrediënten 6 personen


6 eidooiers
2,5 dl suikerstroop
4 eetl notenpasta
0,5 ltr slagroom
2 eetl rum of een andere likeur die je lekker vind



Heerlijk eigen gemaakt ijs

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Suikerstroop maken

doe een half pond suiker in eenpan en voeg er een kwart liter water op dit even verwarmen en oplossen daarna beetje afkoelen

Bereidingswijze

Klop eidooiers eerst koud en daarna in de bain-marie verder op. Voeg de warme siroop er al roerend beetje voor beetje aan toe.
Neem als de massa geheel stijf en schuimig, het bekken of pannetje ui de bain-marie en klop koud op ijs (door b,v wat ijselementen uit de vriezer in de spoelbak te doen en aanvullen met water)
Voeg de notenpasta toe
Klop de room en voeg die ook toe door hem erdoor te spatelen
Voeg de drank toe
Schep de massa in vormen .
Invriezen

Serveertip

Je kunt de massa ook in kleine bakjes invriezen zodat je het allen nog maar hoeft te garneren met b.v slagroom ,chocolade schaafsel of wat nootjes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van denzico


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van denzico
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top