MAALTIJDSTOKBROOD
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Heerlijk gevulde baquettes met gehakt, groenten en bedekt met satésaus.
Ingrediënten 2 recipe.people
250 gr. rundergehakt, 1/2 zakje gehaktmix met paneermeel, 1 ei, 1 el. tomatenketchup, 1 tl. suiker, paprikapoeder. 50 gr. champignons, 1 ui (niet te groot), zakje à 150 gr. vers gesneden soepgroenten, kerrie, worcestershire sauce. 2 baquettes (om zelf af te bakken) of vers, gefruite uitjes, boter. Pittige satésaus.* Eventueel plakjes (oude) kaas i.p.v. satésaus.
Benodigdheden
Wok of bakpan.Voorbereiding
Maak vooruit een satésaus naar eigen smaak, maar wel pittig graag. Snipper de ui en snij de champignons in stukjes.
Maak het gehakt aan met de gehaktmix (1/2 zakje) maar voeg in ieder geval 1/2 kopje melk toe en 1 ei, 1 el. tomatenketchup, 1 tl. suiker en paprikapoeder. Eventueel naar smaak wat peper en zout toevoegen.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor en bak (of verwarm) tijdens het bereiden de baquettes af.
Fruit de uitjes en laat even later de stukjes champignon meebakken. Voeg de gesneden soepgroenten toe en laat alles even, al roerend, garen. Dan het gehakt in gedeelten toevoegen, goed vermengen met de groentemassa en door laten bakken tot het gehakt bruin, gaar en rul is. Bestrooi nu de massa ruim met kerrie en voeg naar smaak worcestershire sauce toe (flinke scheut).
Verwarm de pittige satésaus. Snij de warme baquettes aan de bovenkant over de volle leng open: niet doorsnijden!! Vul de broden met het gehaktmengsel, doe hierover satésaus en strooi daar gefruite uitjes overheen. - Geef er een frisse salade bij.
Serveertip
* I.p.v. satésaus kunt u de gevulde baquettes met plakjes (oude) kaas bedekken en even gratineren.
- Als brunch- of lunchhapje kunt u pistoletjes
gebruiken.