1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Foie gras
  5. Foie gras van eend met druiven

Foie gras van eend met druiven

  • Frans, Feestmaaltijd
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-07-2000

Ingrediënten 6 personen


1 eendelever van ? 500 gr - 1 tros witte, niet te zoete en niet te rijpe druiven, mogelijk zonder pitten - 3 wortelen - 2 uien - 1 glas witte wijn - 1 mespunt suiker - 5 cl muskaatwijn - versgemalen peper en zout



"Foie gras de canard aux raisins", een heerlijk feestrecept speciaal voor Carla, van sterrenkok Claude Marco van Hotel-Restaurant Claude Marco *, Relais du Silence in Lamagdelaine, net buiten Cahors.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Haal de centrale zenuw uit elke lob en verwijder zorgvuldig de galblaas. Kruid met peper en zout en bestrooi lichtjes met suiker om de bitterheid weg te nemen. Schil de uien en de wortels en snij ze fijn.

Bereidingswijze

Verdeel de fijngesneden uien en wortels over de bodem van een cocotte, leg daarop de eendelever, dek af en laat garen in een oven van 150? C gedurende 20 minuten, terwijl u de groenten van tijd tot tijd door elkaar roert. Pel ondertussen elke druif en haal er de pitjes uit indien nodig. Laat ze lichtjes pocheren in de witte wijn. Haal dan voorzichtig de eendelever uit de cocotte en leg ze op een warm bord. Dek af met aluminiumfolie om warm te houden. Giet het vocht van de gepocheerde druiven bij de groenten en mix fijn met een staafmixer. Laat aan de kook komen, kruid bij en giet door de fijne zeef. Doe de muscaatwijn bij de saus en zet er nog eens de mixer in om het te doen schuimen. Doe er dan de gepocheerde druiven bij en maak alles goed warm maar laat niet meer koken.

Serveertip

Snij de eendelever in plakken en schik ze in bloemvorm op een warme serveerschotel, giet er wat saus over en leg de druiven er rond, serveer onmiddellijk.Dit recept kan niet opgewarmd worden



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbolleken


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top