mini-appelmuffins

  • Kinderkeuken, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-07-2000

Lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 24 personen
500 g bloem
1 el bakpoeder
1 tl kaneel
125 g bruine suiker
2,5 dl melk
125 g boter, gesmolten
1 losgeklopt ei
2 groene appels, geschild, geboord en geraspt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef bloem, bakpoeder en kaneel in een kom. Roer er de suiker door.
Maak een kuiltje in het midden en klop een mengsel van de melk, boter, ei en appel erdoor. Niet vaker dan 15 keer omroeren.
Schep het deeg in kleine bakvormpjes tot ze voor 3/4 vol zijn. In 15 min. gaar en goudbruin bakken. Op een taartrooster laten afkoelen.

Serveertip

De muffins kunnen ingevroren max. 1 maand in een afgesloten diepvrieszak worden bewaard.

Laatste reacties

poeder avatar
poeder 09-03-2002

volgende keer doe ik er wat meer suiker bij en ik laat ze iets langer in de oven staan. mijn zoontje is alvast aan het smullen en hij vind ze heerlijk. voor mij zijn ze enkel niet zoet genoeg. groetjes, tanja.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten