ravioli met zongedroogde tomaten, basilicum en mozzarella

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • ravioli met zongedroogde tomaten, basilicum en mozzarella

    Ravioli met zongedroogde tomaten, basilicum en mozzarella

    Ravioli met zongedroogde tomaten, basilicum en mozzarella

Zelfgemaakte pasta, heel makkelijk en superlekker.
NB. Dit is geen eigen recept, het komt uit "the naked chef" van Jamie Oliver.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de pasta:
- 500 gram 'harde' tarwebloem
- 5 grote, verse(!) scharreleieren
- griesmeelbloem (om mee te bestrooien)
(Tip: als je meer mensen te eten krijgt maak je meer pasta door per persoon 100 gram bloem en 1 ei te rekenen)
Voor het ravioli-recept:
- 1 handvol Parmezaanse kaas, fijn geraspt
- 1 flinke handvol vers basilicum, alleen de blaadjes, in stukjes gescheurd.
- 12 zongedroogde tomaten, grof gehakt
- 2 bolletjes mozzarella, grof gehakt
- 10 mooie plakken prosciutto (het vet eraf gesneden) of * ontbijtspek of waar je maar zin in hebt. (* Tip: Voor vegetariers kun je dit vervangen door flinke spinazie-bladeren,(voorgekookte)wijnbladeren of plakken stevige kaas...)
- olijfolie
- zout
- zwarte peper uit de molen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1086,79 kcal
Koolhydraten 104,33 g
Eiwitten 65,47 g
Vetten 43,32 g
Benodigdheden
- deegroller
- huishoudfolie
- deegwieltje
- kwastje

Voorbereiding

De pasta: Maak een bergje van de bloem op een schoon aanrecht, maak een kuiltje in het midden en doe daar de eieren in. Roer de eieren voorzichtig door elkaar met een vork en meng ze geleidelijk met de bloem om het kuiltje. Wanneer het een halfzacht deeg begint te worden, ga je verder met je handen. Kneed het deeg stevig, ong. 3 minuten, of totdat het glad, zijdeachtig en elastisch is. Pak het in huishoudfolie en laat het ong. een uur in de koelkast rusten.
De vulling; Roer de kaas, het basilicum en de tomaten in een kom door elkaar en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Halveer de plakken prosciutto (of*)en leg hier 1 volle theelepel van het mengsel op. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de plak op, zodat de vulling is ingepakt. Doe dit tot je 20 balletjes hebt.

Bereidingswijze

Pak het deeg uit de koelkast en maak er 2 grote ballen van. Dek 1 van de ballen af (met een vochtige doek) en druk de andere met de palm van je hand een beetje plat. Strooi wat bloem op een schoon werkvlak en rol met een deegroller de bol deeg, altijd van je af, uit. Strooi er regelmatig wat bloem op en draai het deeg dan 90 graden. Blijf dit doen tot je een heel dun vel pasta over hebt van 1-2 mm dik. Doe hetzelfde met de andere deegbal.


De ravioli: Leg de lap pasta op een royaal met bloem bestoven werkvlak. Leg de balletjes met een tussenruimte van 5 cm op de pasta. Kwast de pasta in met water (! gebruik weinig water, maar maak de pasta wel overal even vochtig). Leg een lap pasta van hetzelfde formaat op de eerste. Druk de pasta dicht rond de vulling, zorg ervoor dat er geen lucht meer tussenzit en snij de ravioli met het deegwieltje.
Kook de ravioli in zachtjes kokend water met wat zout in 3-4 minuten gaar. Laat ze goed uitlekken.



Serveertip

Besprenkel de ravioli met een beetje olijfolie, bestrooi ze met zwarte peper en basilicum en schaaf er wat Parmezaanse kaas over.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tru avatar
tru

Doorsturen

Home Recepten