Vlokkentaart
- Duits, Banket
- 30-60 min.
Combimagnetron. Het kneeddeeg is (goed verpakt) 2 dagen houdbaar in de koelkast.
Ingrediënten 4 personen
375 gr. boter * 375 gr. suiker * 1,5 opgehoopte eetl. cacao * 600 gr. meel * 1 ei * 1 eidooier * 1,5 zakje bakpoeder * zout * 270 gr. boter * 225 gr. suiker * 4 eieren * 1,5 zakje vanillesuiker * zout * 3 druppels citroenaroma * 750 gr. magere kwark * 1,5 pakje vanillepuddingpoeder * 15 gr. poedersuikerBenodigdheden
Keukenmachine / Combimagnetron
Bereidingswijze
Kneed alle ingredienten voor het deeg (t/m het eerste keer zout) tot een glad deeg.
Door het toevoegen van cacao plakt het deeg niet.
Bekleed een ondiepe, glazen rechthoekige schaal met 2/3 van het deeg.
Roer voor de vulling de zachte boter met suiker en eieren tot een schuimende massa. Voeg dan de overige ingredienten toe. Verdeel het kwarkmengsel over het deeg en strijk het glad. Pluk van de rest van het deeg "vlokken" en verdeel die over de kwark. Bak de taart en bestrooi hem na het afkoelen met poedersuiker. Snij de taart in 16 stukken.
Combimagnetron op 150 watt en 160 C., 1e richel van onderen, 40-50 min.