Appeltaart

  • Internationaal, Banket
  • 30-60 min.

Deze taart is ook heel lekker met een kersenvulling: kook 1 kilo kersen met ca. 250 ml. kersensap en 2 pakjes rode gelatine en verdeel het over de voorgebakken taartbodem. Maak de taart verder af zoals hieronder wordt beschreven. Combimagnetron. Het kneeddeeg is (goed verpakt) 2 dagen houdbaar in de koelkast.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gr. meel * 1/2 theel. bakpoeder * 100 gr. suiker * 1 zakje vanillesuiker * 1 ei * 200 gr. boter * 1 kilo appels * 50 gr. rozijnen * 50 gr. suiker * 1/2 theel. kaneel * 1 eidooier * 2 eetl. melk
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Keukenmachine / Combimagnetron

Bereidingswijze

Kneed een deeg van de genoemde ingredienten. Beleg een ingevette springvorm van 26 cm. doorsnee gelijkmatig met 2/3 van het deeg, maak een rand van 3 cm. hoog en bak de taartbodem voor.
Braad de geschilde en in plakjes gesneden appels, de rozijnen, suiker en kaneel even in een koekepan aan en verdeel ze over de (voorgebakken) taartbodem. Rol de rest van het deeg uit en leg het op de appels. Bestrijk de taart ca. 10 min. voor het einde van de bereidingstijd met de losgeklopte eidooier. Snij de taart in 12 stukken.

Combimagnetron op 150 watt en 160 C., 1e richel van onderen,
voorbakken: 12-18 min.
afbakken : 25-30 min.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten