Bosbessenkoek
- Scandinavisch, Banket
- 30-60 min.
Mustikkapiirakka. Heeft u i.p.v. slagroom liever een meegebakken bovenlaag op de koek, meng dan 3 eieren, 250 ml. room, 200 gr. creme fraiche, 3 eetl. maizena, 50 gr. suiker en 2 zakjes vanillesuiker. Giet dit over de vruchten en bak de koek ca. 15 min. langer dan hieronder staat aangegeven. Combimagnetron. Het kneeddeeg is (goed verpakt) 2 dagen houdbaar in de koelkast.
Ingrediënten 4 personen
300 gr. meel * 2 theel. bakpoeder * 150 gr. suiker * 1 ei * 160 gr. boter * 1,5 kilo bosbessen * 30 gr. maizena * 150 gr. suikerBenodigdheden
Keukenmachine / Combimagnetron
Bereidingswijze
Kneed de ingredienten tot een glad deeg. Laat het deeg ca. 30 min. rusten; rol het dan uit in een ondiepe glazen, rechthoekige schaal.
Meng de bosbessen met suiker en maizena, verdeel ze gelijkmatig over het deeg. Bak de koek en serveer hem met net niet stijfgeslagen slagroom. Snij de koek in 20 stukken.
Combimagnetron op 150 watt en 160 C., 1e richel van onderen, 30-40 min.