Appeltaart

  • Internationaal, Banket
  • 30-60 min.

I.p.v. appels kunt u ook kersen, pruimen, abrikozen, bosbessen of kruisbessen gebruiken. Combimagnetron.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 gr. boter * 150 gr. suiker * 1 zakje vanillesuiker * 3 eieren * sap van 1/2 citroen * 150 gr. meel * 1/2 theel. bakpoeder * 750 gr. appels * poedersuiker of abrikozenjam
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Keukenmachine / Combimagnetron

Bereidingswijze

Roer de boter, suiker, vanillesuiker en eieren tot een romige massa. Voeg citroensap toe en roer het meel en het bakpoeder erdoor. Schep het deeg in een ingevette springvorm van 26 cm. doorsnee. Schil de appels, snij ze in vieren, kerf ze in en druk ze zachtjes in het deeg. Bestrooi de afgekoelde taart met poedersuiker of bestrijk de taart met de losgeroerde abrikozenjam. Snij de taart in 12 stukken.

Combimagnetron op 150 watt en 160 C., 1e richel van onderen, 40-44 min.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten