1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. spaanse knoflooksoep

spaanse knoflooksoep

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-06-2000

Ingrediënten 8 personen


40 teentjes knoflook
2,5 ltr water
5 bouillonblokjes (kip)
4 el olijfolie
1 grote ui gesnipperd
1 courgette in kleine blokje
1 pond prei in kleine reepjes
1 pond aardappelen in kleine snippers
1 bosje peterselie
1 bosje selderie
2 gedroogde rode pepertjes (italiaans)
4 el bloem
150 gram gerookte spekblokjes
200 gram Chorizo in blokjes
2 dl room
tijm
1 el verse salie
3 laulierbladeren
3 kruidnagels
zout en peper.


Verder heb je nodig


1 flinke koekepan
1 grote soeppan


spaanse knoflooksoep
spaanse knoflooksoep
Spaanse knoflooksoep

Hij smaakte uitstekend

Hij smaakte uitstekend
Spaanse knoflooksoep

Hij smaakte uitstekend

Hij smaakte uitstekend

Dit is een maaltijdsoep waar maar liefst 40 teentjes knoflook worden gebruikt. Omdat deze in de bouillon worden meegekookt valt het erg mee voor de latere conversaties. Tijdens het koken zal zich een heel bijzondere geur door het huis verspreiden. Ik noem het een beetje magie. Ik heb dit recept laatst midden op de Waddenzee gemaakt voor 18 personen op het Zeilschip de Viking en sindsdien gaat het weer goed met de Waddenzee.
Probeer en beleef het.

Jozef

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de 40 teentjes knoflook schoon. Zet het water op het vuur met de teentjes, de aardappelen, 3 el olijfolie, de bouillonblokjes, de kruiden behalve de peterselie en selderie en laat het geheel op laag vuur 3 kwartier zachtjes koken.




Snij

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in de koekepan en bak de spekblokjes zachtjes uit. Kijk met verwondering naar de kokende bouillon en begin te genieten van uw eerste ontmoeting met de magische kracht van deze soep. Uw hele huis zal straks anders zijn. Voeg de klein gesneden ui toe aan het spek en na 2 minuten de prei en de courgette. Bak dit lekker door en temper het vuur. Strooi de 4 el bloem erover en roer goed door. Haal de pan van het vuur en benader behoedzaam de bouillon die nu 3 kwartier heeft gekookt. Zeef de bouillon door dit over te gooien in een andere pan en wrijf de knoflook, aardappelen en kruiden zo veel mogelijk door de zeef met een lepel.Schep met een grote pollepel een schep bouillon door het groentemengsel in de koekepan en roer goed door. Herhaal dit nog een keer zodat een lekkere binding ontstaat. Gooi alles daarna uit de koekepan over in de soeppan, voeg de klein gesneden selderie en peterselie toe samen met de Chorizo. Roer het geheel goed door onder voortdurend roeren met een houten lepel (zachtjes aan de kook brengen en achtjes draaien) Laat het geheel 15 minuten doorkoken en voeg vlak voor het opdienen de room toe. Zorg er voor dat de soep hierna niet meer kookt.

U kunt nog zout toevoegen maar naar mijn mening is dat niet meer nodig.

U zult Uw gasten verrassen met deze persoonlijke specialiteit.
Een koele witte wijn moet er absoluut bij worden gedronken.

Serveertip

Serveer dit genot met stokbrood en roer eventueel wat geraspte kaas over de soep.

Geniet, Jozef



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van uwgastheerjozef


Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van uwgastheerjozef
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top