Et Sote

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-06-2000

Vlees-broodschotel uit Turkije

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gr lams- en/of kalfsvlees, zout, peper, 2? dl vleesbouillon, 4 turkse, kleine broden, 2 tomaten, 4 spaanse pepers, 4 eetl boter, 6 dl yoghurt
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

- verwarm de oven op 200?C

Bereidingswijze

- snijd het vlees in dobbelstenen en bak ze in de oven (of op de barbecue)
- bestrooi ze daarna met zout, peper en paprika
- verhit de bouillon
- verwarm de broden
- snijd de tomaten en pepers in stukjes en laat ze met het vlees meebakken
- voeg de yoghurt en zout en peper toe
- verdeel het brood op een schaal en bevochtig dit met de bouillon
- verdeel het vleesmengsel erover en zet het gerecht een kwartier in de oven

Serveertip

Lekker met tomatensalade

Laatste reacties

ditshuim avatar
ditshuim 12-12-2002

Je moet oppassen dat het brood niet te soppig wordt (niet teveel bouillon), dan is het niet zo lekker meer. Ik heb het met lamsgehakt gemaakt, wel eerst goed uitbakken, want er komt vreselijk veel vet uit...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten