1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Et Sote

Et Sote

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-06-2000

Ingrediënten 2 personen


500 gr lams- en/of kalfsvlees, zout, peper, 2? dl vleesbouillon, 4 turkse, kleine broden, 2 tomaten, 4 spaanse pepers, 4 eetl boter, 6 dl yoghurt



Vlees-broodschotel uit Turkije

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- verwarm de oven op 200?C

Bereidingswijze

- snijd het vlees in dobbelstenen en bak ze in de oven (of op de barbecue)
- bestrooi ze daarna met zout, peper en paprika
- verhit de bouillon
- verwarm de broden
- snijd de tomaten en pepers in stukjes en laat ze met het vlees meebakken
- voeg de yoghurt en zout en peper toe
- verdeel het brood op een schaal en bevochtig dit met de bouillon
- verdeel het vleesmengsel erover en zet het gerecht een kwartier in de oven

Serveertip

Lekker met tomatensalade



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dykstra_h


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dykstra_h
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top