Blini,S

  • Russisch, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-06-2000

Blini,s zijn afkomstig uit de russische keuken. Traditioneel zijn de blini,s een vast onderdeel van de zogenaamde zakusi-tafel, een tafel uitgebreid met een assortiment voorgerechten.

Deel dit recept

Ingrediënten
gist 15 gr.
lauwe melk 2,5 dl.
boekweitmeel 150 gr.
eieren gesplits 2 st.
suiker 1 tl.
zout
boter 60 gr.
bloem 50 gr.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kleine koekepan/ blinipan 10 cm.

Voorbereiding

Beslag maken: In kommetje gist verkruimelen. 1.1/2 dl. melk erdoor roeren. 100 gr. boekweitmeel in schaal doen en gistmengsel erdoor roeren. Beslag afgedekt op warme plaats 1-1/2 uur laten rijzen.
Eidooiers los roeren met suiker en zout. 15 gr. boter in 1 dl. melk laten smelten en samen met dooiermengsel door gerezen beslag kloppen. Bloem en 50 gr boekweitmeel erdoor scheppen. Beslag enkele minuten door kloppen. Eiwitten stijf kloppen en door het beslag spatelen. Beslag afgedekt nog 20-30 min. laten rijzen.

Bereidingswijze

In koekepannetje klontje boter smelten. Zoveel beslag in de pan schenken tot de bodem net bedekt is. Blini,s aan de onderkant bruin bakken. Keren en andere kant bakken. Op zelfde wijze overige blini,s bakken.

Serveertip

Beleg de blini,s met plakjes gerookte zalm en een schepje creme-fraiche en bestrooi ze met fijngehakte bieslook.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mariandelke avatar
mariandelke 11-11-2006

het recept van de blini is echt russisch, alleen zou het fijn zijn als je meer beleg mogelijkheden had

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten