1. Home
  2. Recepten
  3. Pannenkoeken
  4. Blini
  5. Blini,S

Blini,S

  • Russisch, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-06-2000

Ingrediënten


gist 15 gr.
lauwe melk 2,5 dl.
boekweitmeel 150 gr.
eieren gesplits 2 st.
suiker 1 tl.
zout
boter 60 gr.
bloem 50 gr.


Verder heb je nodig


Kleine koekepan/ blinipan 10 cm.


Blini,s zijn afkomstig uit de russische keuken. Traditioneel zijn de blini,s een vast onderdeel van de zogenaamde zakusi-tafel, een tafel uitgebreid met een assortiment voorgerechten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Beslag maken: In kommetje gist verkruimelen. 1.1/2 dl. melk erdoor roeren. 100 gr. boekweitmeel in schaal doen en gistmengsel erdoor roeren. Beslag afgedekt op warme plaats 1-1/2 uur laten rijzen.
Eidooiers los roeren met suiker en zout. 15 gr. boter in 1 dl. melk laten smelten en samen met dooiermengsel door gerezen beslag kloppen. Bloem en 50 gr boekweitmeel erdoor scheppen. Beslag enkele minuten door kloppen. Eiwitten stijf kloppen en door het beslag spatelen. Beslag afgedekt nog 20-30 min. laten rijzen.

Bereidingswijze

In koekepannetje klontje boter smelten. Zoveel beslag in de pan schenken tot de bodem net bedekt is. Blini,s aan de onderkant bruin bakken. Keren en andere kant bakken. Op zelfde wijze overige blini,s bakken.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Beleg de blini,s met plakjes gerookte zalm en een schepje creme-fraiche en bestrooi ze met fijngehakte bieslook.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elisabethsc


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elisabethsc
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top