1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Gevulde Artisjokken

Gevulde Artisjokken

Door: bonappetit

  • , Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-06-2000

Ingrediënten 4 personen


4 artisjokken, 4 ansjovisfilets, 50 gram kappertjes, 200 gram tonijn uit blik, 6 etl. olie, 1 teentje knoflook, 2 dl water, zout
zwarte gemalen peper









Verder heb je nodig


Knoflookpers, een wijde pan met deksel en borden.


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwijder de harde buitenste bladeren van de artisjokken. Halveer de artisjokken in de lengte. Verwijder het hooi. Laat de tonijn uitlekken. Hak de ansjovisfilets en de kappertjes fijn. Meng de ansjovis en kappertjes door de tonijn. Pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Vul het binnenste van de artisjokken met het tonijnmengsel. Zet de helften naast elkaar in een wijde pan en sprenkel de olie erover. Schenk het water op de bodem. De artisjokken moeten 2 centimeter in het water staan. Zet de deksel op de pan en stoof de artisjokken in circa 30 minuten zachtjes gaar. Zet op borden elk 2 gevulde artisjokken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonappetit
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top