spaghettisaus
- Italiaans, Saus/dressing
- 60-120 min.
Spaghettisaus met veel groenten, kan ev ook zonder vlees of met andere soorten vlees of vis
Ingrediënten 4 recipe.people
Blik gepelde tomaten 400 gr of 800 gr verse tomaten waar men het vel afdoet dmv onderdompelen gedurende 1' in kokend water1 groene, gele en rode paprika
4 boullonblokjes (rund of kip)
4 teentjes look
bakje champignons
500 gr (kippe)gehakt of rundsgehakt
2 wortelen
3 uien
ketchup / spaghettikruiden
2 soeplepels olijfolie
eventueel sambal oelek voor pittige smaak
Benodigdheden
wokhouten lepel
Voorbereiding
Alle groenten kuisen en in kleine blokjes snijden.
Bereidingswijze
olijfolie verhitten in wok
ui en lookblokjes toevoegen tot ze glazig zijn; dan de paprika's en de worteltjes toevoegen en steeds goed roeren met een houten lepel
gepelde tomaten,de andere gesneden groenten
en de boillonblokjes bijvoegen, roeren
vlees erbij doen en heel goed mengen
1 uur laten pruttelen, kruiden en ketchup toevoegen naar smaak
Nog 15' laten pruttelen
Serveertip
Lekker bij pasta natuurlijk, maar ook bij frietjes
Sommige kindjes houden niet van stukjes in de saus, dan kan men de saus mixen
Voor pittige smaak, sambal oelek toevoegen.
Ook kan men nog andere groenten uitproberen of de hoeveelheden naar eigen smaak aanpassen