Eendeborstfilet in rode wijnsaus met gestoofde vijgen

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-06-2000"Pecho de pato en salsa de vino con higos", vrijwel alle Spaanse recepten met eend komen uit Catalonie, maar dit is een recept uit de naburige regio Aragon.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gr eendeborst, 4 soeplepels cognac, 40 gr boter, peper en zout, marinade 4 dl krachtige rode wijn, 1 teentje knoflook, 1 ui, 1 wortel, tijm, 8 verse vijgen, 1 dl rode wijn, beetje suiker
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De dag tevoren maakt u rastervormige inkepingen op de eendeborsten, langs de kant van het vel. Leg ze in een schotel en giet er rode wijn over. De fijngehakte ui en de geperste look toevoegen. Peper en tijm op strooien. Laat 24 uur rusten op een koele plaats en draai het vlees af en toe om.

Bereidingswijze

Snijd de vijgen in vier en leg ze in een ovenschotel. Besprenkel ze met 1 dl rode wijn en bestrooi ze met een beetje suiker. Zet de schotel in de oven en laat 15 minuten bakken op 180? C. Haal de eendeborsten uit de marinade en dep ze af. Laat ze braden in de pan zonder vetstof, te beginnen bij de ingekeepte kant. Strooi er zout op en draai ze om. Ongeveer 8 min. braadtijd volstaat, het vlees moet binnenin rozig blijven. Neem de eendeborsten uit de pan en hou ze warm. Giet het kookvet weg, blus de pan met cognac en de gefilterde marinade. Laat tot de helft indikken op een hevig vuur. Neem de pan van het vuur en voeg de boter toe in stukjes, meng met de garde en breng op smaak.

Serveertip

Snijd de eendenfilets in plakken en dien ze op met de vijgen en de saus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten