Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. Gravad Lax

Gravad Lax

Door: felicia

  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 27-06-2000

Ingrediënten 2 personen


Staartstuk van zalm, ontveld en van graten ontdaan, 1 eetlepel zeezout, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel zwarte peperkorrels gekneusd, 1 eetlepel cognac, 1 eetlepel gehakte dille, VOOR DE SAUS: 2 eetlepels mosterd, 1 dl olijfolie, 1 eetlepel suiker, 2 theelepels gehakte dille, 1 eidooier, zout en peper



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng voor de saus de mosterd, zuiker, zout, peper en eidooier. Voeg onder voortdurend roeren druppel voor druppel de olijfolie toe (zoals bij mayonaise) en roer ten slotte de dille erdoor. Hou de saus apart. Vermeng in een kom de overige ingredienten behalve de zalmfilet, Wrijf de filet met de ingredienten in en leg de plakken boven elkaar op een plank. dek ze af met folie en een andere plank. Zet hierop een gewicht en plaats het geheel 24 uur in de koelkast

Serveertip

Dep de zalm zorgvuldig droog en snijd hem in deunne plakken. garneer met verse dillen en plakjes citroen. Geef de saus er apart bij met bruin brood en eventueel boter



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van felicia
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top