Rode linzensoep

  • Multi-cultureel, Soep
  • 30-60 min.
  • Rode linzensoep

    Rode linzensoep

    Rode linzensoep

Een heerlijk kruidige en tegelijk zacht romige soep. Invloeden uit alle windstreken.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
300 gram linzen
1 ui
1 teen knoflook
1 rode paprika
1? liter bouillon
1 blik gepelde tomaten
1 klein blikje tomatenpuree
gemalen komijn
gemalen koriander
snuf cayennepeper
? el kerrie
klein potje creme fraiche
olijfolie
verse koriander om te garneren
zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
flinke pan, eventueel keukenmachine

Voorbereiding

Snipper de ui, prak de teen knoflook fijn. Snij de paprika in kleine blokjes. Tomaten fijnsnijden.

Bereidingswijze

Ui en knoflook glazig fruiten. Daarna de paprika even mee laten bakken (laat een deel over voor garnering). Anderhalf liter bouillon erbij gieten met de linzen en de kruiden (behalve de verse koriander). Half uurtje zacht laten trekken of tot de linzen zacht zijn. Tomaten, tomatenpuree en paprika toevoegen. Laat nog even zacht koken. Desgewenst kun je de soep geheel of deels in de keukenmachine fijnmalen. Als laatste de creme fraiche erdoor roeren.

Serveertip

Voor het opdienen garneren met de blokjes overgehouden paprika en gehakte verse koriander. Langer laten trekken van de soep komt uiteraard de smaak ten goede.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Doorsturen

Home Recepten