1. Home
  2. Recepten
  3. Gehakt
  4. balkan gehakt

balkan gehakt

Door: ellentje

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-06-2000

Ingrediënten 4 personen


500 g gehakt (bij voorkeur van lamsvlees; als het niet anders kan gewoon gehakt) 4 tenen knoflook 3 lepels gehakte peterselie 2 sneden bruin brood het sap van 1 citroen 1 lepel bruine suiker 1 ei paprikapoeder, zout.



Uit de bulgaarse keuken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verkruimel het brood zo fijn mogelijk, knijp er de knoflooktenen op uit, meng er met twee vorken of met de handen het vlees door, het ei, de peterselie, suiker, het citroensap, de paprikapoeder en het zout. Maak hiervan platte koekjes ter dikte van een hamburger. Roos ter deze koekjes, nadat u ze eerst met olie hebt in gesmeerd, aan beide zijden mooi bruin.

Serveertip

In Bulgarije, waar dit gerecht vandaan komt, serveert men er fijn gehakte jonge sjalotjes bij.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top