Spareribs

  • Amerikaans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-06-2000

Geweldig lekkere spareribs die je natuurlijk ook in de oven kunt verwarmenof op de bbq

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 kg Spareribs of platte rib,
1/2 ltr.ketjap manis,1/2 ltr.water;
suiker (niet te weinig)
el.sambal, 25 gr.ketoembar of boenboe
kruiden
eventueel olie maar is niet nodig
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote pan

Voorbereiding

Alle ingedienten doe je in een grote pan en roert het door mekaar. Daarna doe je het vlees in de pan. Het vlees moet onderstaan. breng het aan de kook en laat ongeveer 15 minuten doorkoken. Hierna de pan van het vuur en het vlees in de pan af laten koelen (niet in de koeling) Het lekkerste is wanneer je het vlees een nacht over laat staan zodat het vlees goed gemarineerd is.
De marinade is eventueel nog een tweede keer te gebruiken.

Bereidingswijze

Het vlees uit de pan halen en eventueel afspoelen wanneer er te veel vet op zit.
Je kunt het vlees nu zo op de bbq of in de oven leggen en omdat het vlees al gaar is hoeft het dus alleen maar verwarmd te worden.

Serveertip

Er is in speciaal zaken wel bbq saus of marinade te koop om het vlees nog extra mee in te smeren maar dat is niet echt nodig. Kwestie van experimenteren.
Gepofte aardappel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten