Gegratineerde Aubergine

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-06-2000

op Italiaanse wijze

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 st.  Aubergine (of courgette)
? Bakje  Champignons
80 gr  Olijven
1/3 potje  Pesto Genovese of Rosso
2 st. Bosui
? bos Bospeen
2 teentjes Knoflook
50 gr Mozzarella/ Parmezaanse kaas
1 el. Olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Was de aubergine of courgette en snijd het dwars in plakken van 2 cm dik
2. Maak met een lepeltje een kuiltje aan een kant, door wat zaad weg te halen
3. Hak de schone champignons, olijven, knoflook, bosui en de bospeen tot een grof mengsel
4. Voeg hier de rode pesto, olijfolie en basilicum (gehakt) en eventueel peper en zout naar smaak aan toe
5. Vul de schijven royaal met het smaakvolle mengsel
6. Strooi geraspte kaas of leg plakjes mozzarella over de gevulde rondjes.
7. Plaats ze voor 8-10 minuten in een voorverwarmde oven van 200?C
8. Warm of lauw serveren

Serveertip

Lekker met een salade van diverse sla soorten, tomaten, noten en zuidvruchten, avocado en creme fraiche.

Laatste reacties

pieternel_zweden avatar
pieternel_zweden 08-12-2000

Heel erg lekker en leuk om te maken!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten