Linzer amandeltaart

  • Goedkoop en snel, Banket
  • 20-30 min.

Combimagnetron.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gr. boter * 175 gr. suiker * 1 zakje vanillesuiker * 4 eieren * zout * kaneel * sap van 1/2 citroen * 350 gr. gemalen amandelen * 300 gr. meel * 1,5 theel. bakpoeder * ca. 300 gr. kersenjam
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Keukenmachine / Combimagnetron

Bereidingswijze

Roer de boter, suiker, vanillesuiker en eieren tot een romige massa. Voeg een snufje zout, een mespuntje kaneel, het citroensap en de amandelen toe. Roer dan het meel en het bakpoeder erdoor. Schep ca. 2/3 van het deeg in een platte, rechthoekige glazen schaal en strijk het glad. Verdeel daar de jam over.
Doe de rest van het deeg in een grote spuitzak en spuit een rooster van deeg op de jam. Bak de taart goudbruin en snij hem in 20 stukken.

Combimagnetron op 150 watt en 170 C., 1e richel van onderen, 25-30 min.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten