joodse eiersalade

  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 25-06-2000



Een lekkere veelzijdige salade.. Voor op toastjes, bij asperges of de Paas brunch

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
6 eieren.
1 1/2 dl. mayonaise
1 1/2 dl. ceme frache
zout, versgemalen peper
snufje kerry poeder
1 lente uitje (heel fijngesneden)
2 el. fijn verse bieslook (fijngesneden)
2 el. peterselie (fijngesneden)
tuinkers
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pannetje os eierkoker
kommetje om alles in te mengen.
snijplank
scherp mesje

Voorbereiding

Eieren in 7 a 9 min hard koken, en laten afkoelen. De lente ui, peterselie en bieslook fijn snijden.
Als de eieren zijn afgekoeld snij ook deze dan in niet te groote stukejs..

Bereidingswijze

Meng de mayonaise en de creme frasche goed door elkaar, en breng het op smaak met wat zout, peper en een snufje kerrypoeder. Voeg de fijngesneden lente-ui, peterselie en de bieslook toe. Dan het geheel goed door roeren. en garneren met wat tuinkers.

Serveertip

Lekker als salade op een toastje, als bijgerechtje bij de asperges, op brood of bij de Paas brunch..

De salade is het lekkerst als het na de bereiding nog even kan staaan, zodat de kruiden in kunnen trekken wat de smaak beter maakt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten