rode bieten met macaroni uit de oven

  • Biologisch, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-06-2000

Een bijzonder recept (van Odin) en heel erg lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 g bieten
1 scheut olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
1/2 tl kummel
peper en zout
1 tl honing
1 laurierblaadje
1 el citroensap of 1 el azijn
handje rozijnen
150 g macaroni
1/2 dl room
blokjes feta of 1 blikje makreel of tonijn
bieslook, vers geknipt
augurkjes in stukjes gesneden
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 747,02 kcal
Koolhydraten 85,86 g
Eiwitten 21,18 g
Vetten 33,29 g

Bereidingswijze

Schil de rauwe bieten en snijd ze in (heel) kleine blokjes. Fruit de ui in de olie en voeg dan de bietjes toe. Schep het mengsel enkele minuten om. Voeg kruiden en zout toe. Laat met het deksel op de pan alles ongeveer 10 min. smoren. Schep af en toe om en voeg indien nodig iets water toe. Roer dan de rozijnen, citroensap of azijn en honing erdoor en laat nog ongeveer 5 minuten stoven. Kook ondertussen in een pan water met zout de macaroni gaar. Giet de macaroni af en meng er feta, of vis, met de room, bieslook, augurk en bietjes door. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal en deze ruim een half uur in het midden van een voorverwarmde oven op 175 graden.

Variatie snel en gemakkelijk:
Maak deze bietenschotel zonder oven klaar: Meng de klaargemaakte gare ingredienten in een grote pan en laat het geheel nog even doorwarmen alvorens het gerecht op te dienen. Bijna net zo lekker als het ovengerecht.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

asperge76 avatar
asperge76 27-03-2013

Ik wil het wel vaker gaan maken. Dan laat ik de rozijnen weg en de pasta ook en serveer ik het met gebakken aardappels. En de feta in een kommetje op tafel.

asperge76 avatar
asperge76 26-03-2013

Inderdaad een vreemd gerecht, je moet eerst de hindernis over van de combinatie pasta en bietjes. Als je hebt besloten het toch te gaan maken, moet je zien te dealen met het uiterlijk. Maar eerlijk toegeven, het smaakte prima.

Katelynne avatar
Katelynne 08-11-2012

Ik stond een beetje twijfelachtig tegenover dit recept maar eenmaal klaar hebben we lekker gesmuld! En het is snel klaar als je alles in de pan bereid.

smivla avatar
smivla 11-03-2007

Ik had hem overigens op de snelle manier gemaakt: pasta koken en dan feta erdoorheen, in andere pan uien bakken, fijngemaakte gekookte bieten en alle ingredienten erbij en opwarmen, inhoud pannen bij elkaar

smivla avatar
smivla 11-03-2007

Mijn 3 kinderen (1,5 en 4 en 6 jaar) wilden er helaas niet aan beginnen, maar wij hebben lekker gegeten. Ik zet hem in mijn favorieten en wie weet eten ze volgend jaar wel lekker mee.

marijev avatar
marijev 10-10-2001

Een heerlijk recept met een verassende zoet-hartige smaak!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten