Castiliaanse knoflooksoep

  • Spaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-06-2000



"Sopa de ajo a la castellana", Emeterio Martin en zijn vrouw Pilar zijn de trotse eigenaars van een schattig hotelletje, "Tres Coronas de Silos" in een indrukwekkend achttiende-eeuws huis in Santa Domingo de Silos, in de Provincie Burgos. Zij bestieren er ook het restaurant in Castiliaanse stijl dat bij het hotel hoort, en ik heb daar genoten van de beste sopa de ajo die ik ooit geproefd heb.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
6 el olijfolie - 4 teentjes knoflook, fijngehakt - 275 gr boerenbrood van een dag oud, zonder korsten, in boterhammen van 1 cm gesneden en dan in stukjes ter grootte van een crouton gescheurd - 2 tl paprikapoeder, edelzoet - 4 teentjes knoflook, gepeld en licht geplet - 1,1 liter water - zout en versgemalen peper - 1 liter runderbouillon (bv van geconcentreerde runderbouillon van Garde d'Or, zie mijn produktrecensie) 6 eieren (naar keuze) - 6 el gehakte gedroogde Spaanse bergham (Serannno) in blokjes van 1/2 cm
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
6 aardewerken soepkommen

Voorbereiding

Doe 5 el olie en de fijngehakte knoflook in een braadpan en verhit dit langzaam tot de knoflook begint te kleuren. Voeg de stukjes brood toe en fruit deze ongeveer 15 minuten knapperig en goudbruin. Doe 1 tl paprikapoeder erbij en roer dit zodat het brood ermee bedekt wordt. Houd dit apart.
Voor de knoflookbouillon : in een soeppan de resterende eetlepel olie verhitten en hierin de gepelde, geplette teentjes look licht fruiten. Roer de resterende theelepel paprikapoeder erdoor, samen met het water, zout en peper. Breng dit aan de kook, leg een deksel op de pan en laat het 45 minuten pruttelen - u moet ongeveer 1 liter overhouden. (Deze eerste twee stappen kunnen van tevoren gedaan worden)

Bereidingswijze

Breng de runderbouillon aan de kook. Zet 6 ovenvaste aardewerken soepkommen op een bakblik en doe 1 eetlepel runderbouillon in elke kom. Gebruikt u eieren, laat er dan 1 in elke kom glijden, strooi hier de ham overheen en schenk er nog wat meer runderbouillon bij (de kommen moeten halfvol zijn). Schuif het blik met de kommen in de op 230? C voorverwarmde oven en laat dit ongeveer 4 minuten staan tot de eieren gestold zijn. Vul de kommen bij met de kokende knoflookbouillon en strooi de blokjes brood eroverheen.

Serveertip

Meteen opdienen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pindakaas2 avatar
pindakaas2 12-05-2002

Geweldig lekker soep,gisteren gemaakt in een etentje.Ook de gasten waren zeer enthousiast,ga deze soep zeker vaker klaarmaken. Groetjes Anja.

pwiggers avatar
pwiggers 06-05-2002

Hoi, Lijkt me een heerlijk soepje, wat ik snel ga maken. Staat in ieder geval favoriet en ik heb het recept ook uitgeprint. Groetjes van Petra

berti avatar
berti 01-05-2002

Was op zoek naar een knoflooksoep en je verhaal erbij bracht me naar dit recept. Weer heel erg bedankt! Berti

catherin avatar
catherin 28-04-2002

Hallo, Laatst hebben wij in een spaans restaurant sopa di ajo gegeten, en dat vonden wij zo lekker dat we dat thuis ook wel eens op tafel wilden zetten. De soep heb ik volgens dit recept gemaakt, en inderdaad, hij was erg lekker. Bedankt, Tineke

mauritsenole92 avatar
mauritsenole92 18-12-2001

de echte natuurlijk Ghis, lekker, ik neem hem natuurlijk mee, alhoewel ik bijna geen soepen op mijn pagina heb. Kus !

dagmar33 avatar
dagmar33 07-11-2001

Lekker lijkt me dit!

tourette avatar
tourette 25-06-2000

Lijkt me verrukkelijk! Ik heb dit dan ook bij mijn favorieten gezet en zal het beslist gaan maken. De reactie laat ik dan wel weten! Ken de locatie wel, maar heb daar niet gegeten.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten