Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Castiliaanse knoflooksoep

Castiliaanse knoflooksoep

Door: oleebolleken

  • Spaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-06-2000

Ingrediënten 6 personen


6 el olijfolie - 4 teentjes knoflook, fijngehakt - 275 gr boerenbrood van een dag oud, zonder korsten, in boterhammen van 1 cm gesneden en dan in stukjes ter grootte van een crouton gescheurd - 2 tl paprikapoeder, edelzoet - 4 teentjes knoflook, gepeld en licht geplet - 1,1 liter water - zout en versgemalen peper - 1 liter runderbouillon (bv van geconcentreerde runderbouillon van Garde d'Or, zie mijn produktrecensie) 6 eieren (naar keuze) - 6 el gehakte gedroogde Spaanse bergham (Serannno) in blokjes van 1/2 cm


Verder heb je nodig


6 aardewerken soepkommen


"Sopa de ajo a la castellana", Emeterio Martin en zijn vrouw Pilar zijn de trotse eigenaars van een schattig hotelletje, "Tres Coronas de Silos" in een indrukwekkend achttiende-eeuws huis in Santa Domingo de Silos, in de Provincie Burgos. Zij bestieren er ook het restaurant in Castiliaanse stijl dat bij het hotel hoort, en ik heb daar genoten van de beste sopa de ajo die ik ooit geproefd heb.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe 5 el olie en de fijngehakte knoflook in een Braadpan en verhit dit langzaam tot de knoflook begint te kleuren. Voeg de stukjes brood toe en fruit deze ongeveer 15 minuten knapperig en goudbruin. Doe 1 tl paprikapoeder erbij en roer dit zodat het brood ermee bedekt wordt. Houd dit apart. Voor de knoflookbouillon : in een soeppan de resterende eetlepel olie verhitten en hierin de gepelde, geplette teentjes look licht fruiten. Roer de resterende theelepel paprikapoeder erdoor, samen met het water, zout en peper. Breng dit aan de kook, leg een deksel op de pan en laat het 45 minuten pruttelen - u moet ongeveer 1 liter overhouden. (Deze eerste twee stappen kunnen van tevoren gedaan worden)

Bereidingswijze

Breng de runderbouillon aan de kook. Zet 6 ovenvaste aardewerken soepkommen op een bakblik en doe 1 eetlepel runderbouillon in elke kom. Gebruikt u eieren, laat er dan 1 in elke kom glijden, strooi hier de ham overheen en schenk er nog wat meer runderbouillon bij (de kommen moeten halfvol zijn). Schuif het blik met de kommen in de op 230? C voorverwarmde oven en laat dit ongeveer 4 minuten staan tot de eieren gestold zijn. Vul de kommen bij met de kokende knoflookbouillon en strooi de blokjes brood eroverheen.

Serveertip

Meteen opdienen



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oleebolleken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top