1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kaassoesjes.

Kaassoesjes.

Door: roelie_v

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-06-2000

Ingrediënten


Voor de soesjes. 2 dl.water, 100 gr.boter, een weinig zout, 100 gr. bloem, 4 eieren.
voor de vulling.100 gr. roomboter, 100 gr. geraspte oude kaas, zout, peper, nootmuskaat.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 225 gr.

Bereidingswijze

Dit recept is voor ongevver 40 kleine soesjes. Breng water, boter en zout in een steelpan aan de kook. Voeg hier al roerend de gezeefde bloem bij en blijf roeren, totdat de massa droog gekookt is, dat wil zeggen als een bal van de pan loslaat. Neem de pan van het vuur en roer nog heel even na. Roer na elkaar de eieren erdoor tot een gladde, gele massa. Beboter de bakplaat en bestuif deze daarna licht met bloem. Doe het beslag in een spuitzak met een grote, gladde spuit. Spuit op de plaat kleine bolletjes. Midden in de oven bakken tot ze een mooie lichtbruingele kleur hebben gekregen. ter controle, als de soeen loszitten op de plaat zijn ze gaar, na ongeveer 20 min.
Maak nu de vulling. Maak van de boter en de kaas een luchtige creme. Om die goed luchtig te krijgen, kunt u er eventueel wat melk door kloppen. Breng de creme op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.
Vul de soesjes met een spuitzak met een kleine kartelspuit.De vulling is voor ongeveer 20 soesjes dus die andere 20 kunt u nog vullen met slagroom.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van roelie_v
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top