kip-kaas macaronie

  • Kinderkeuken, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.


Mijn zoontje is hier gek van

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen

300 gr macaronie
100 gr bevroren doperwten
400 gr ricottakaas
40 gr parmezaanse kaas
2 el olijfolie (eerste persing)
1/2 geroosterde kip in hapklare stukjes
1 grote tomaat in kleine stukjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Ondiepe ovenschaal en grill

Bereidingswijze

Breng een pan met water aan de kook. Kook de macaronie volgens de gegevens gaar.Voeg de doperwten even voor het einde van de kooktijd toe. Laat het uitlekken. Ondertussen de riccola en de olijfolie in een pan. Goed roeren op matig vuur. Breng het op smaak met zout en peper. Bak de kip in een ander pan goed bruin en gaar,dan de tomaat en peterselie toevoegen en verwarm het tot het heet is, niet laten koken.
Doe de macaronie en de doperwten in een ondiepe ovenschaal. Voeg het kipmengsel toe meng alles goed door elkaar en bestrooi het dan met parmazaanse kaas.
Zet het onder de gril, totdat de kaas smelt en bruin word.

Serveertip

Lekker met een salade.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

star_a avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten