Bloemkoolovenschotel

  • Goedkoop en snel, Ovenschotel
  • 30-60 min.

ovengerecht met bloemkool en gehakt

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
1 pond gehakt, 1 bloemkool, 3 uien, 1 rode paprika, sambal, shoarmakruiden, peper, 2 eetlepels tomatenketchup, 1 zakje aardappelpuree met kaas, geraspte kaas.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 703,34 kcal
Koolhydraten 32,55 g
Eiwitten 54,32 g
Vetten 37,46 g
Benodigdheden

Ovenschaal

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden

Bereidingswijze

Bloemkool schoonmaken, in kleine roosjes verdelen en even koken. Intussen de uien snijden en de paprika in kleine blokjes. De ui met wat sambal (pittige)even fruiten in wat olie. Het gehakt erbij doen en met wat peper rul braden. Wanneer het gehakt rul is gebraden 2 eetlepels shoarmakruiden en 2 eetlepels tomatenketchup toevoegen. De aardappel puree klaarmaken.
Doe de bloemkoolroosjes in een beboterde ovenschaal, daar het gehaktmengsel overheen scheppen en de bloemkool en het gehakt even wat door elkaar scheppen. Aardappelpuree erover verdelen. Geraspte kaas erover en de ovenschaal ongeveer een half uur tot 3 kwartier in de oven totdat er een mooi bruin korstje op zit.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

rodeneus avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten